TUS–HBK 2–1
Publicerad: 24.06.2021 12.11

TUS–HBK 2–1

TUS–HBK 2–1

TUS och HBK bjöd på en spännande derbymatch på Forsbackaplan i Terjärv. Spelmässigt en tudelad match slutade 2–1 (1–0).

TUS var bättre i första halvlek medan HBK dominerade efter paus. Målvakterna, Levi Byskata i TUS och Hugo Holmbäck i HBK, gjorde mycket bra ifrån sig.

Men hemmalagets 1–0 mål var en pärla. Ett mål som kanske en av tio EM-målvakter skulle ha lyckats rädda. Jonas Hässjebacka sköt frispark från 25 meter och bollen otagbart in i krysset.

– Vi har bevisat säsongens mål på Forsbackaplan, säger Johnny Granholm från TUS.

HBK hade ett friläge som Byskata räddade.

HBK dominerade efter paus och hade målchanser, bland andra en straffspark som Byskata räddade. HBK hade också ett ribbskott.

1–1-målet kom i 89:e minuten. Gabriele Tasco kom fri, rundade Byskata och placerade bollen i mål.

Men TUS fick sista ordet. Andrei Fadetiev prickade in 2–1 vid 90+2.

Oavgjort hade inte varit orättvist. Förutom målvakterna får också Hässjebacka och Jonas Haga (HBK) extra beröm.