Sjunde raka för TUS – slog serietvåan
Publicerad: 12.09.2022 12:38

Terjärv US besegrade K-Pallo i femmans toppmöte. Matchen i Terjärv slutade 5–1 efter 1–1 i paus. Sjunde raka trepoängaren för TUS som avancerade upp på tredje plats i tabellen.

TUS inledde piggt och hade två frilägen innan Adam Smeds gjorde mål i 20:e minuten, 1–0.

Gästerna från Kalajoki bättrade på. Joonas Kyösti prickade ribban. Samma man gjorde 1–1 i 31:a minuten.

TUS hade mera bollinnehav, men K-Pallo farliga kontringar i andra halvlek. Elias Grahn gjorde ett viktigt mål i 72:a minuten, 2–1 och efter det tog hemmalaget över. Det var spel mot ett mål under de sista 20 minuterna.

Smeds gjorde 3–1, Kasper Granholm 4–1 och Yaroslav Shkliar 5–1.

Eeli Hästbacka, född 2005, debuterade i seniorlaget och gjorde mycket bra ifrån sig. Plus också för Elliot Grannabba i ett jämnstarkt TUS.