MIF Team - TUS   2 - 3

Malax

MIF Team - TUS

Skön borta seger för TUS herrar!

TUS div. 3 laget började nedre slutserien med en skön borta seger med 2 - 3 i Malax.

Första perioden var klart borta lagets TUS period. Hemmalaget kom inte riktigt till chanser och TUS kontrollerade perioden och for till period pausen med 0 - 2 period seger. Målgörare Storbacka och Storrank

Till andra perioden kom hemmalaget grymt skrinnande och TUS hamnade i hård press. Benen verkade ha lämnat i omklädningsrummet. Mitt i hemmalagets press fixade Tus en 0 - 3 ledning med en snygg kombination där Hietala avslutade. Hemmalaget ökade takten och reducering kom i mitten av andra perioden. Andra perioden slutade 1 - 3 ledning. Målgörare Hietala.

Tredje perioden blev en triller, då hemmalaget febrilt pressade på och TUS hamnade nästa hela tiden slå bort pucken. 2 - 3 reduceringen kom på numeralt underläge då TUS hade två spelar utvisade. Laget håll undan och matchen slutade med en skön bortaseger med 2 - 3. TUS kämpade med två spelande kedjor helt suveränt! Niemi storspelade i målet med 57 räddningar.

TUS poäng:

Storrank 1+2

Storbacka 1 + 1

Hietala 1+0

Följ med hemsidorna för att veta när seniorerna har föjande hemma match är i ispalatset.

Hieno voitto Maalahdessa!

TUS div 3 joukkue aloitti alemman jatkosarjan hienolla vieraspelivoitolla 2-3 Maalahdesta.

Ensimmäinen erä oli ilmiselvä vierasjoukkueen TUS:n erä. Kotijoukke ei oikein saanut tilaisuuksia, TUS hallitsi erän ja meni tauolle 0-2 tilanteesta. Maalintekijät Storbacka ja Storrank.

Toiseen erään kotijoukkue tuli hurjasti luistellen ja TUS joutui kovan paineen alle. Vaikutti siltä että jalat olivat jääneet pukukoppiin. Kesken kotijoukkueen painostuksen TUS sai aikaan hienon yhdistelmän jossa Hietala viimeisteli. Kotijoukkue lisäsi vauhtia ja sai kavennuksen keskellä toista erää. Toinen erä päättyi lukemiin 1-3. Maalintekijä Hietala.

Kolmannesta eräästä tuli trilleri, kun kotijoukkue kuumeisesti painosti ja TUS joutui koko ajan lyömään kiekkoa alueesta. 2-3 kavennus tuli alivoimassa kun TUS:llä oli kaksi pelaajaa rangaistusaitiossa. Joukkue pystyi pitämään tilanteen hallinnassa ja ottelu päättyi hienoon voittoon 2 - 3. TUS taisteli kahdella peliketjulla mainiosti! Niemi teki mahtavan suorituksen maalissa 57 torjunnalla.