Terjärv

TUS - JPK 5 - 4

Matchrapport

TUS – JPK 5 – 4 (sd)

Säsongens sista hemmamatch spelades på lördagen 12.3. TUS gästades av Järviseudun Pallokerho JPK från Alajärvi. Matchen var hemmalagets första efter ett uppehåll på två veckor, senirolaget har nu två bortamatcher kvar denna säsong.

Första perioden dominerades av hemmalaget och TUS skapade några verkligt bra målchanser, bland annat två gånger ensam med målvakten, som bortalagets målvakt räddade. Som av misstag gjorde motståndaren mål i numerärt överläge i periodens slutskede. Räddningarna 17 – 18.

Andra perioden började med hemmalagets spel i numerärt underläge och JPK straffade genast och gick till en 0 – 2 ledning. Hemmalaget kvitterade ungefär en minut senare. Målgörare Grannabba. Två minuter senare kom utjämning, Grahn C slog ett skott i ribban och Storrank slog in i mål. På två minuter från underläge till 2-2! I tiden 34.59 gick hemmalaget upp i ledning. Hietala slog en returpuck i mål och situationen hade svängt till hemmalagets favör. Ännu i slutet av perioden trängde sig Hietala igenom i numerärt underläge och fick pucken i mål. Så hade hemmalaget kommit igen från 0-1 underläge till 4 – 2 ledning. Räddningarna 14-14.

Tredje perioden dominerades av bortalaget. Hemmalaget kom inte riktigt med i spelet och bortalaget pressade hela tiden, med den påföljd att i tiden 45.14 kvitterade de och i tiden 53.33 gjordes utjämningsmål. När sista perioden var slut var ställningen 4 - 4 och matchen gick till förlängd tid. Räddningarna 8 – 7.

Förlängdtid spelas 5 minuter med tre mot tre. I tiden 64.33 kom matchens avgörande. Kedjan Lillrank, Grahn E och Storrank var på plan. Storranks skott klingade först i ribban, det klarade bortalaget, men följande anfall blev avgörande, när Storrank fick en ny chans och fick pucken strax under ribban i mål.Matchen avslutades glädjande med en vinst, 5-4.

TUS seniorlagets nästa bortamatch är på tisdagen 15.3. i Kronoby.

TUS seniorer tackar hemmapubliken för stödet under hockeysäsongen.

Ottelurapportti

TUS – JPK 5 – 4 (ja)

Kauden viimeinen kotipeli pelattiin lauantaina 12.3. Kotijoukkueella oli vieraana Järviseudun Pallokerho JPK Alajärveltä. Peli oli kotijoukkueen ensimmäinen peli kahteen viikkoon mutta myös viimeinen. Seniorijoukkueella on jäljellä kaksi vieraspeli ensi viikolla.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa ja joukkue loi muutamia todella hyviä maalintekopaikkoja, mm kaksi läpiajoa, jotka toki vierasjoukkueen maalivahti torjui. Kun varkain sai kuitenkin vierasjoukkue maalin ylivoimalla ihan erän loppupuolella. Torjunnat 17 – 18.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen alivoimalla ja JPK rankaisi välittömästi ja siirtyi 0 – 2 johtoon. Kotijoukkue kavensi noin minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä Grannabba. Kaksi minuuttia myöhemmin tuli tasoitus. Grahn C laukoi maalia kohti ja riparin löi Storrank sisään. Kahdessa minuutissa kotijoukkue tuli tasoihin! Ajassa 34.59 kotijoukkue meni johtoon. Hietala löi paluukiekon maaliin ja tilanne oli kääntynyt kotijoukkueen hyväksi. Vielä ihan erän loppupuolella Hietala puristi itsensä läpi alivoimalla siirsi kiekon maaliin. Näin kotijoukkue oli noussut 0- 1 tappiosta 4 – 2 johtoon. Torjunnat 14 – 14.

Kolmas erä oli vieras joukkueen hallintaa. Kotijoukkue ei oikein päässyt peliin mukaan vaan vierasjoukkue painosti koko ajan ja ajassa 45.15 vieras joukkue kavensi ja ajassa 53.33 tasoitti. Viimeinen erä päättyi tasatilanteeseen 4 – 4 ja peli meni jatkoajalle. Torjunnat 8 – 7.

Jatko aika pelataan viisi minuuttia kolme vastaan kolme. Ajassa 64.33 tuli pelin ratkaisu. Ketju Lillrank, Grahn E ja Storrank oli kentällä. Storrank kilautti ensin ylärimaan, jonka vierasjoukkue kuitenkin selvitti. Seuraavasta hyökkäyksestä tuli ratkaisu, Storrank sai uuden tilausuuden ja tällä kertaa kiekko upposi yläriman alla ja ottelu päättyi riemukkaan kotivoittoon 5 – 4.

TUS seniorijoukkueen seuraava peli on vieraspeli IKK 2 vastaan Kruunupyyssä tiistai iltana.

TUS seniorijoukkue haluaa myös kiittää kotiyleisön tuesta ja kiekkokaudesta.