U15, U15 A Lohko 6 jatkosarja

TUS - Virkiä

Terjärv

Kotijoukkueelle niukka tappio U15 lauantain ottelussa Teerijärvellä.

Tasainen ja jäähyrikas ottelu pelattiin Jääpalatsissa lauantaina TUS:n ja Virkiän välillä.

TUS aloitti pelin halliten peliä isännän ottein. Maalin makuun päästiin kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Henry Ylitalo laittoi yksilösuorituksen jälkeen laatan verkkoon Virkiän maalin avoimesta etukulmasta. Seitsemän minuutin kohdalla TUS siirtyi kahden mallin johtoon, kun Ylitalo ohjasi maalin edestä viivavedon tarkasti takayläkulmaan. Erän puolessavälissä Virkiä tuli ylivoimalla maalin päähän ja heti sen jälkeen ajassa 10:46 tasoihin. Tauolle päästiin numeroissa 2 – 2.

Torjunnat erässä 14 - 15.

Toisen erän TUS pääsi aloittamaan ylivoimalla. Ylivoima tilanne käytettiin hyväksi, kun Virkiä painosti alivoimalla. Valtteri Vesala vapautti Abigail Byskatan maalintekoon, eikä Abi erehtynyt, vaan sijoitti kiekon vastustajan verkkoon. Erän puolessa välissä Virkiä tuli tasoihin ylivoimalla. Ajassa 35:49 TUS sai erän toisen ylivoiman. Ylivoimaa ehdittiin pelata 28 sekuntia, kun Eetu Sova laukoi B pisteen kaarelta kiekon yläpesään suoraan Elsa Grannaban maagisesta syötöstä. TUS riemua kesti vain hetken, kun Virkiä tasoitti tilanteen ajassa 36:56. Tilanteesta 4 - 4 siirryttiin kolmanteen erään.

Torjunnat 8 - 10.

Kolmas erä alkoi pelin aaltoillessa päädystä päätyyn ja tilanteita oli molemmissa päädyissä. Erän edetessä Virkiä pääsi hieman niskanpäälle leveämmän materiaalin turvin. Ajassa 53:28 Lapualaiset tekivät viidennen mallin joukkueiden pelatessa tasavajailla. 5 – 4 jäi myös lopputulokseksi, vaikka TUS yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia.

Torjunnat kolmannessa erässä 25 - 12.

TUS tuli peliin pirteästi ja vei peliä kaksi erää. TUS aloitti pelin 11 pelaajalla. Pelin puolessavälissä TUS menetti yhden vakiopuolustajan Virkiän laitataklauksen seurauksena ja joutui järjestelemään ketjut uusiksi. Tämän seurauksena peli alkoi kääntymään kolmella hyökkäysketjulla jyränneen Virkiän eduksi. Tiukoissa ”yhdenmaalin” peleissä tällaisetkin tilanteet voivat ratkaista pelin.

Man of the match tänään kaksi maalia tehnyt hyökkääjä Henry Ylitalo. (Kuvassa)