Edustus, Div III, lohko 3b

TUS - Muik Hockey II  9 - 1

Terjärv

TUS - MuIK II 26.9.2020

9-1 vinst hemma i ispalatset mot Muik II. Första perioden lite nervöst av båda lagen och ingen rytm i spelet. Båda lagen tog flera utvisningar och slutet av perioden hamnade vi spela 3-5 man, men vi höll ut. Till pausvilan med 2-1 ledning. Andra perioden startade dylikt med 2 man i utvisnings boxen men vår målvakt storspelade och Muik lyckades inte göra mål. I andra perioden vaknade våra juniorspelare och gjorde 3 mål, till pausvilan med 5-1 ledning. Nästan hela sista perioden hade vi övertaget, det började märkas att Muik kom till matchen med endast 2 kedjor alltså 10 utespelare och farten tynade. Slutresultatet spikades i perioden framför 103 åskådare till 9-1. Serien fortsätter nästa lördag med bortamatch i Jakobstad mot Highsticks HT.

Kotiottelussa TUS - MuIK II voitto 9-1 jääpalatsissa. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet hieman hermostuneita, eikä pelissä rytmiä. Molemmat joukkueet ottivat useamman jäähyn ja erän lopussa jouduttiin pelaamaan 3-5, mutta kestettiin. Erätauolle 2-1 johdossa. Toinen erä alkoi samalla lailla, kaksi miestä jäähyaitiossa mutta maalivahtimme oli mainiossa torjuntavireessä eikä MuIK onnistunut tekemään maalia. Toisessa erässä junioripelaajamme heräsivat ja tekivät 3 maalia, erätauolle 5-1 johdossa. Viimeisessä erässä tuli kyllä esiin että MuIK:illa oli ainoastaan kaksi ketjullista ja vauhti hidastui. Lopputulos naulattiin 103 katsojan edessä lukemiin 9-1. Sarja jatkuu ensi lauantaina, tulossa vieraspeli Pietarsaaressa Highsticks HT:tä vastaan.