Publicerad: 05.06.2022 09:27

TUS–HBK 6–1

DIVISION 5

TUS–HBK 6–1

Terjärv US besegrade Hovsala BK i kommunderbyt som spelades i Terjärv. TUS vann med 6–1 (3–1). Hemmalaget hade ett klart spelövertag, skapade många chanser och 6–1 var inte alls i överkant.

HBK hade sin bästa spelare i målvakten Hugo Holmbäck som gjorde många fina räddningar. Det var HBK som gjorde matchens första mål redan i sjätte minuten. TUS slarvade, gästernas Musabila Omari fick en gratischans och lobbade bollen in från 20 meter.

TUS hade mera bollinnehav och skapade chanser. Juho-Kusti Ruuska kvitterade i 23:e minuten. Hlib Fadeichev gjorde 2–1 sex minuter senare. Adam Smeds ökade på till 3–1 en minut före paus. Det blev ytterligare mera TUS-dominans i andra halvlek. Kasper Granholm gjorde 4–1, Jonas Hässjebacka 5–1 och Fadeichev 6–1.

Hlib Fadeichev var på piggt spelhumör i Terjärvlaget. Plus också för Elliot Grannabba i försvaret. Holmbäck var bäst i HBK. Maciej Fortuna utmärkte sig på mittfältet.

Text: Roys ruta ÖT