TUS - IKK 2

TUS – IKK2

3 – 5

Matchrapport

På lördagskvällen spelades div3 matchen TUS – IKK2 utan publik i Terjärv ishall. Matchen var den första hemma matchen som seniorerna spelade i Terjärv i år. Hemmalaget hade tre fulla kedjor och som ny i truppen var målvakten Anders Åsvik, som var inlånad från en WHL i Vasa. Motståndaren kom också med en stor trupp, med en inlånad kedja från IKK division två laget.

Första perioden var ganska jämn och skottstatistiken vann hemmalaget med 10 – 7. Hemmalaget hade många fina chanser men kom inte riktigt till avslut. Perioden avslutades i Kronans ledning 0 – 2. Båda målen gjorda av Kivinen.

Andra perioden blev fyra minuter gammal när bortalaget ökade på med ett mål. Målgörare Laukkonen. Före målet hade hemmalaget en mycket stark press IKKs zon, men det resulterade endast i några stolpskott. I 31 minuten fick hemmalaget en reducering, som Lillrank sköt in från blålinjen. Skotten igen åt hemmalaget 7 – 6.

Tredje perioden blev en mycket intensiv period. TUS reducerade 2 – 3 i den 41 minuten med ett fint skott av Hietala. Båda lagen hade utvisningar i tur och ordning och mitt i TUS press slapp Björkroth från närhåll styra in 2 – 4 målet till åt borta laget. Hemmalaget fortsatte jaga en reducering och med utan målvakt och powerplay styrde Sova in 3 – 4 målet i tiden 59.40. TUS fortsatte utan målvakt, men direkt från tekningen avgjorde Hässjebacka åt IKK 3 – 5 vinst. Skotten blev lika i sista perioden 11 – 11.

Trots en tvåmålsförlust kan vi konstatera att hemmalaget gjorde en bra och jämn insats. Det var ändå över en månad sedan laget spelade sist. Laget orkade arbeta hårt på och stundtals förde laget helt matchen. Det är ännu oklart, när TUS div. 3 spelar sin nästa match.