Terjärv

TUS - IKK2

TUS – IKK2 10 - 3

Matchrapport 2.2.2022

På onsdagskvällen var det igen dags för derbymatch i Terjärv ishall. Matchen spelades inför tomma läktare på grund av rådande restriktioner.

Hemmalaget fick en lysande första period och vann den med 3 – 0. Perioden var dock inte enbart TUS dominans utan bortalaget hade sina situationer också och vann skottstatistiken 14 – 13. Hemmalaget var betydligt effektivare och gjorde mål på sina chanser. Målgörare: Grahn E, Storbacka, Hietala.

Till andra perioden kom bortalaget med en ännu högre press och kunde kvittera efter två minuter in i andra perioden. Fem minuter senare ökade Hietala på med ett mål och vid tiden 33.38 gjorde Grahn E, powerplay mål. Bortalaget vann skottstatistiken med 15 – 9 och vid flertal tillfällen gjorde Niemi fina räddningar. Andra perioden till hemmalaget 2 – 1.

Tredje perioden började med TUS dominans och hemmalaget gjorde tre mål inom fem minuter. Målgörare Storrank, Sova och Storbacka. Bortalaget kvitterade med ett mål, men två följande mål gjordes av hemmalaget. Målgörare Myllylä och Hietala. I slutet av tredje perioden kunde ändå IKK2 göra ett mål. Sista periodens skott åt TUS med 14 – 18. Tredje perioden åt hemmalaget 5 – 2.

På lördagen 5.2 gästas TUS av MIF 2 från Malax.

TUS – IKK2 10 – 3

Keskiviikko iltana pelattiin Teerijärven jäähallilla 3 divisioona peli TUS – IKK2 tyhjille katsomoille. Peli oli jo toinen paikallispeli kevätkaudelle.

Ensimmäinen erä kotijoukkue voitti 3 – 0 vaikka vierasjoukkueella oli enemmän laukauksia. Kotijoukkue oli tehokkaampi ja maalitekijät olivat: Grahn E, Storbacka ja Hietala. Laukaukset 14 – 13 vierasjoukkueelle.

Toinen erä alkoi vierasjoukkueen painostuksella ja kiekko pääsi livahtamaan maaliin toisen erän alussa ja näin vierasjoukkue pääsi kaventamaan. Kotijoukkue ei toki hievahatanut, vaan muutaman minuutti maalin jälkeen Hietala sivalsi vanhanaikaisella komean maalin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Grahn E lisäsi johtoa ylivoima maalilla. Vierasjoukkue voitti laukaukset 15 – 9. Niemi venyi upeisiin torjuntoihin ja piti joukkueen pelissä. Erä kotijoukkueelle 2 – 1.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai upean alun. Reilussa viidessä minuutissa TUS laukoi kolme maalia, tekijöinä Storrank, Sova ja Storbacka. Erän loppupuolella Myllylä iski ylivoimalla maalin ja Hietala viimeisteli hattutempun ajassa 55.42. Laukaukset kotijoukkueelle 14 – 18. Erä kotijoukkueelle 5 – 2.

Lauantaina 5.2 MIF 2 saapuu TUS vieraaksi.