U15, U15 alkusarja lohko 3

TUS - Kraft

Terjärv ishall

U15 kotivoittoon sunnuntaina Teerijärvellä.

TUS U15 oli sopivasti ärsyyntynyt Helakiekon keskiviikkoisesta pyörityksestä ja saapui sunnuntai iltana kaukaloon terävällä liikkeellä. Vastaan asettui Närpiön Kraft, joka oli sarjasijoituksissa ennen peliä pari sijaa TUS:a ylempänä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän melko tasaisissa merkeissä. Närpiöläiset pystyivät kuitenkin vastaamaan vauhtiin ja erätauolle päästiin 0 – 0 numeroissa.
Torjunnat erässä 16 - 12

Toisessa erässä TUS:n vauhdinpito alkoi purra. Ajassa 22:45 Eetu Sova murtautui Kraftin puolustuksen läpi ja viimeisteli rannelaukauksella pelin ensimmäisen maalin. Kraft tasoitti tilanteen 3 minuuttia myöhemmin, mutta sen jälkeen TUS aloitti vyörytyksen vastustajan päädyssä. Ajassa 34:39 Max Rokala laittoi kiekon maaliin Eetu Sovan esityöstä.Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.
Viisi minuuttia tästä Kraft sai kahden minuutin jäähyn, kun puolustajan purkukiekko meni yli laidan. Jäähyä ehti kulua vain 6 sekuntia, kun Abigail Byskata "maalasi" Anton Granholmin ja Taavi Runnakon esityöstä.
Toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 3 - 1

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti kotijoukkueelta. Erä ehti vanheta vain puoli minuuttia, kun Abigail siirsi toisella maalillaan TUS:n 4 – 1 johtoon Taavin toimiessa syöttäjänä. Tämän jälkeen kotijoukkue näytti keskittyvän puolustamaan johtoaan ja peli selkeästi rauhoittui. TUS otti kolmannessa erässä 3 jäähyä, joista toisen aikana Kraft pääsi tekemään 4 – 2 kavennus maalin. Ajassa 51:16 TUS venytti eron takaisin kolmeen maaliin Valtteri Vesalan siirtäessä kiekon tyhjiin kovan maalinedusta paineen jälkeen. Esityön maaliin tekivät Eetu ja Taavi.

TUS puolustus kesti hyvin erän loppuun ja varmisti ensimmäisen kotivoiton uudistetussa Jääpalatsissa. Maalissa pelasivat tänään puoliksi Andrei ja Elias. He varmistivat kotivoiton varmoilla otteillaan.

Man of the match pelissä: Eetu Sova. (Kuvassa)