TUS dominerade – hemmalaget kvitterade i slutminuterna
Publicerad: 07.06.2022 12.31

DIVISION 5

RyPK-84–TUS 2–2

Gästande Terjärv US hade halvt dussinet målchanser att punktera matchen, men istället var det hemmalagets Otto Kovalainen som prickade in 2–2 cirka fem minuter före fulltid. TUS ledde 2–1 i paus.

Gästerna fick en bra start i matchen, mål i femte minuten. Andriy Fadeichevs frispark från cirka 40 meter nickades in av en hemmaspelare, självmål.

TUS hade ett klart spelövertag och ökade på till 2–0 i 19:e minuten. Juho-Kusti Ruuska hade ett jätteläge, men mål-Hamid Ollfat parerade till hörna. Hörnan resulterade i mål. Jonas Hässjebacka gav den, bollen landade i fötterna på Hlib Fadeichev som gjorde inget misstag från nära håll.

Fadeichev, som kom till TUS den här säsongen, har nu gjort fyra mål.

Otto Kovalainen fick RyPK:s bästa chans, men TUS-målvakten Levi Byskata kom ut i rätt ögonblick och täckte skottet.

Det var små marginaler i 38:e minuten. Gästernas Ruuska prickade ribban. RyPK-84 kontrade och efter två skottförsök lyckades Aapo Möttönen reducera, 1–2.

Målet gav hemmalaget råg i ryggen och Kovalainen fick ett friläge som Byskata parerade.

RyPK-84 fortsatte spela piggt efter vilan, men småningom tog TUS över. Ollfat gjorde några riktigt fina räddningar och höll hemmalaget med i matchen. 1–3 hängde i luften, men så blev det inte. En hemmakontring resulterade i mål genom Kovalainen i 85:e minuten.

Hamid Ollfat, klart bäst i hemmalaget, gjorde ännu två fina räddningar före fulltid.

Bortalagets Ruuska vållade ofta problem för hemmaförsvaret. I övrigt jämngoda insatser i TUS. Rutinerade Andriy Fadeichevs millimetersäkra passningar är alltid en fröjd för ögat.

Text och bild: Roy Frilund ÖT