IKK2 - TUS 5 - 4

Matchrapport

IKK 2 – TUS 5 - 4

TUS representationslags ”oxvecka” fortsatte på tisdagen 15.2. med en match mot IKK2 i Kronoby, matchen flyttad från januari. TUS kom med ungefär samma laguppställning som emot S-Kiekko Team. Ny i laget var Pontus Duvnäs som gjorde comeback i representationslaget. Hemmalaget kom med en full rooster, 19 + 2. Laguppställningen var förstärkt med fyra division två spelare, för att ha möjlighet att spela en jämn derbymatch.

Första perioden var verkligen slö och händelselös. Båda lagen hade några farliga chanser men målvakterna höll pucken borta från målen. Skotten 9 – 15.

I början av andra perioden började saker hända. På två minuter nappade IKK2 en skillnad på tre mål. Det första målet gjordes av IKK division två spelaren Simon Snåre, och strax därefter gjordes följande två mål av en spelare i samma division två lag, Hellström. Hemmalaget var redan i början av andra perioden i ledning 3-0. TUS gav inte upp, utan med en strålande soloprestation slog Alexander Storrank pucken i övre krysset. Åtta minuter senare gjorde Robin Lillrank matchens finaste mål på en fin passning av Elias Grahn. Ännu i andra periodens slutskede slog Storrank pucken in i mål. Andra perioden slutade 3 -2. Skotten 10 – 18.

Tredje perioden inleddes med bortalagets frenetiska jakt. Hemmalaget blev i panik och fick utvisningar. Mitt i spelet i numerärt överläge kom Simon Snåre i genom och IKK division två lagets andra bästa målgörare gör inga misstag utan lägger pucken säkert i mål. I tiden 51.25 hade lagen dubbla utvisningar och matchen fortsatte med spel 4 mot 4. Bortalaget drog nytta av sin rörlighet och knappade in! Först kom Elias Grahn i genom och slog pucken bakom målvaktens rygg. I tiden 52.12 placerade Christoffer Grahn ett säkert skott från blå linjen via stolpen i mål. Ställningen 4-4! I tiden 58.12 kom dock avgörandet. Pucken träffade olyckligt den egna spelarens skridsko och kom framför mål rakt i division två spelaren Jasper Reinikkas klubba, vilket gjorde det lätt att sätta pucken i mål. TUS försökte ännu få utjämning genom att ta ut målvakten, men tiden tog slut. Skotten 7 – 13.

En fin match av ett trött representationslag. Sex poäng från tre matcher, inom fyra dagar är en verkligt fin prestation. Lagets följande matcher är inkommande veckoslut, då Kiekko-Veljet från Seinäjoki kommer till Terjärv.

Ottelurapportti

IKK2 – TUS 5 – 4

TUS edustusjoukkueen ”härkä viikko” jatkui tiistaina 15.2 tammikuusta siirretyllä ottelulla IKK2 vastaan Kruunupyyssä. TUS saapui Kruunupyyhyn suurin piirtein samalla roosterilla kun S-kiekko Team vastaan. Uutena roosterissa oli Pontus Duvnäs joka tekee comebackin edustusjoukkueeseen. Kotijoukkueen tuli täydellä roosterilla 19 + 2. Kotijoukkue oli vahvistanut kokoonpanoa neljällä kakkosdivisioona pelaajalla, jotta niillä olisi mahdollisuuksia pelata tasainen paikallispeli.

Ensimmäinen erä oli todella uninen ja liikkeetön. Molemmilla joukkueilla oli muutama vaarallinen tilanne mutta maalivahdit pitivät kiekon poissa maaleista. Laukaukset 9 – 15.

Toisen erän alussa alkoi tapahtua. Kahdessa minuutissa IKK2 repi kolmen maalin eron. Maalin teon aloitti Ikk kakkosdivisioona joukkueen edustuksessa pelaavan Simon Snåren läpiajo maalilla ja melkein heti sen jälkeen, samassa edustusjoukkueessa pelaavan Hellströmin kahdella osumalla. Kotijoukkue oli heti toisen erän alussa johdossa 3 – 0. TUS ei lannistunut, vaan upealla yksilösuorituksella Alexander Storrank löi kiekon yläkulmaan. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Robin Lillrank teki pelin hienomman maalin Elias Grahnin upeasta syötöstä. Vielä toisen erän loppupuolella Storrank kilautti kiekon ylärimaan. Toinen erä päättyi tilanteeseen 3 – 2. Laukaukset 10 – 18.

Kolmas erä alkoi vierasjoukkueen vimmatulla taka-ajolla. Kotijoukkue oli paniikissa ja rangaistuksia tuli joukkueella. Kesken ylivoiman pääsi hyvällä karvauksella Simon Snåre läpi ja Ikk kakkosdivisioona joukkueen toiseksi paras maalintekijä ei erehdy pistäen kiekon varmasti maaliin. Tilanteessa 51.25 joukkueilla oli tupla jäähyt ja ottelu jatkui neljällä neljää vastaan. Vierasjoukkue hyödynsi liikkuvuuttaan ja kavensi pelin! Ensin Elias Grahn pääsi läpi ja löi kiekon maalivahdin selän taakse. Ajassa 52.12 Christoffer Grahn sijoitti tarkan laukauksen siniviivalta tolpankautta maaliin. Tilanne 4 – 4! Ajassa 58.12 kuiteinkin tuli ratkaisu. Kiekko osui harmillisesti oman pelaajan luistimeen ja pomppasi maalin edustalla suoran kakkosdivarissa pelaavaan Jasper Reinikkaan lapaan, jolla oli helppoa pistää kiekon maaliin. TUS yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta mutta aika loppui kesken. Laukaukset 7 – 13.

Hieno nousu väsyneeltä edustusjoukkueelta. Kolmesta pelistä, kuusipistettä, neljän päivän sisään on todella hyvä suoritus. Edustuksen seuraavat pelit ovat viikonloppuna, jolloin Seinäjoen Kiekkoveljet tulevat Teerijärvelle.