S-kiekko sininen - TUS   4 - 5

Seinäjoki 2

TUS Hockey U15 voittoon kauden avauspelissä.

U15 joukkue haki makean voiton kauden avauksessa Seinäjoelta.

S-Kiekko tuli pelin alkuun terävästi, niin kuin odotettiinkin. TUS oli kuitenkin valmiina ja onnistui pitämään maalinsa puhtaan. Myös hyökkäämään vastustavan maalille päästiin, mutta viimeistely jäi hieman vajaaksi.
Kun peliä oli pelattu vajaat viisitoista minuuttia, onnistui S-Kiekon Leevi Viitamäki luikertelemaan TUS puolustajien välistä ja viimeisteli pelin avausmaalin ylänurkkaan. Reilut 2 minuuttia tästä S-Kiekko onnistui tekemään toisen maalin ylivoimalla. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa 2–0.

Torjunnat erässä 14–20

Toisessa erässä TUS pääsi paremmin mukaan peliin. Ajassa 23:32 Andre Sandström kavensi ylivoimalla tilanteeksi 2–1 Eetu sovan syötöstä. Erän puolessavälissä S-Kiekko karkasi uudestaan kahden mallin johtoon Viitamäen toisella maalilla. Ajassa 36:40 TUS hinautui kuitenkin lähemmäksi kotijoukkuetta, kun Max Rokala kavensi tilanteeksi 3–2 Taavi Runnakon esityöstä. Tauolle mentiin näillä numeroilla

Torjunnat toisessa erässä 16–17

Kolmannessa erässä TUS alkoi päästä niskanpäälle. Kiekkoa saatiin paremmin maalille ja siellä oli myös jatkajia paikalla. Kotijoukkue tarjosi kuitenkin kylmää vettä niskankaan ajassa 43:27, kun S-Kiekko latoi nopean vastahyökkäyksen jälkeen tulostaululle tilanteeksi 4-2. TUS ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan jatkoi vyörytystä kotijoukkueen päähän. Ajassa 45:15 työnteko alkoi tuottaa tulosta, kun Asser Koivisto laittoi kiekon maaliin. Syöttäjinä toimivat Runnakko ja Rokala. TUS jatkoi vyörytystä, vaikka väsymys alkoikin hieman painaa. Eetu Sova tasoitti pelin ajassa 52:52 jolloin tilanne oli taas avoin molempien voitolle. Viimeisestä seitsemästä minuutista tulisi siis kova taistelu.

Ajassa 54:39 S-Kiekko otti joukkue rangaistuksen vaihtovirheestä, kun TUS purki kiekon keskelle S-Kiekon vaihtoaluetta. Ylivoima ei aluksi tuottanut tulosta, mutta 5 sekuntia ennen jäähyn loppua, Andre Sandström siirsi TUS:n pelissä ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 56:34. Tulos 4-5 säilyi loppuun asti, vaikka S-Kiekko yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia.

Kolmannessa erässä torjunnat 10-11

Joukkue pelasi hyvän nousujohteisen pelin. Toki ensimmäisestä sarjapelistä aina parantamistakin löytyy, mutta kotimatkalle päästiin täyden pistepotin kanssa.

TUS Maalissa urakoivat tänään puoliksi Elias ja Andrei. Molemmat hoitivat tehtävänsä mallikkaasti. Ensiviikolla jatkuu tiukka treenaus ja viikonpäätteeksi matkustetaan Lapualle Virkiän vieraaksi.

Man of the match tänään: Andrei Ciornei. (Kuvassa)