TUS Juniorijalkapallon toimintasäännöt

Näiden sääntöjen tarkoitus on toimia toimihenkilöiden, pelaajien ja valmentajien avuksi ja ohjeeksi heidän toiminnassaan juniorijalkapallon parissa.

TUS Juniorijalkapallo pyrkii noudattamaan
- Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa-säännöt (linkki).
- Suomen Palloliiton ja sen piirien antamat säännöt, määräykset ja sitovat ohjeet (linkki).
Seuramme on joukkueita varten ja joukkueet ovat pelaajia varten. Jokainen pelaaja edustaa joukkuettaan ja jokainen joukkue edustaa TUS.

TUS juniorijalkapallon motto on:
”Så mang som möjligt
   så leng som möjligt
   så rolit som möjligt”
Toimintasäännöillä pyritään yhtenäistämään toimintaa kaikessa seuran toiminnassa, jotta jokainen joukkue ja pelaaja tähtää samaan tavoitteeseen.

Seuran pelaajat jaetaan ikäryhmiin lähinnä syntymävuoden perusteella. Pelaajaa voidaan kuitenkin tason perusteella nostaa omaa ikäryhmää ylemmäksi.


Jäsenmaksu 

Jokainen pelaaja joka edustaa TUS, riippumatta lajista, (jalkapallo, jääkiekko, frisbeegolf, yleisurheilu, hiihto jne.) maksavat jäsenmaksun. Jäsenmaksun suuruudesta päättää seuran vuosikokous. Jäsenmaksu yli 20 vuotiaille on 20 €/henkilö ja alle 20 vuotiaille 5€/henkilö.


Juniorijalkapallon osallistumismaksu 

Jokainen pelaaja joka osallistuu TUS:n juniorijalkapalloon maksavat osallistumismaksun. Jalkapallon osallistumismaksun suuruudesta päättää jalkapallojaosto. Juniorijalkapallon osallistumismaksu sisältää muun muassa:
- Sarjan osanottomaksun.
- Pallohallivuokrat, kaikille joukkueelle taataan 2 vuoroa/viikko pallohallissa. Jos vapaita vuoroja löytyy lisävuoroja voi
  varata veloituksetta.
- Erotuomarikustannukset ja kilometrikorvaukset.
- Yli-ikäisyysluvat.
- Kaksoisedustukset.
- Osallistuminen Pietarsaaren Jalkapalloseudun toimintaan.
- Pelaajasiirtomaksut.
- Varustehankintoja (laukut, kartiot, pelipaidat, liivit jne.).
- Kirjanpitokustannukset


Osallistumismaksu/vuosi/lapsi on: 115€

Jalkapallokoululla ei ole osallistumismaksua. 

Osallistumismaksu maksetaan joukkueiden tilille. Yhdyshenkilöt/joukkueenjohtajat ovat vastuussa siitä että jokainen maksaa maksun, jonka jälkeen koko summa siirretään TUS:n tilille. Eräpäivä on 15 toukokuuta.

Pelaajat jotka tulevat toimintaan mukaan kesken kauden, kuitenkin ennen syyskuun 1. päivä, maksavat koko osallistumismaksun. Pelaajat jotka tulevat toimintaan mukaan syyskuun 1. päivän jälkeen, eivät ole velvollisia maksamaan osallistumismaksua kyseisellä kaudella. Uudet pelaajat maksavat osallistumismaksun yhden kuukauden tutustumisajan jälkeen.

Osallistumismaksua ei makseta takaisin pelaajalle joka lopettaa tai vaihtaa seuraa kesken kauden.  Pelaajasiirtoa ei hyväksytä ennen kuin pelaaja on huolehtinut kaikista taloudellisista velvoitteistaan seuraa ja joukkuetta kohtaan ja palauttanut saamansa pelipaitaa.

Kaikki käluokalle kerätyt varat jäävät ikäluokan omaisuudeksi eikä niitä makseta takaisin pelaajalle joka lopettaa tai vaihtaa seuraa.TUS logo TUS:in logoa saa käyttää vain seuran hyväksytyissä tuotteissa. Logo on erittäin tärkeä osa TUS:n sanomassa ja pitää aina olla seuran profiiliväreissä. 

TUS:n logolla varustetut vaatehankinnat tilataan ostoskanavien kautta ja voimassa olevan sopimuksen mukaan. Juniorijoukkueet eivät saa tehdä seuran liittyviä vaatehankintoja ilman TUS:n hyväksyntää. 

TUS:n nimissä ei harrasteta liiketoimintaa.


TUS:n edustaminen 

Pelaajana 

Jokaisella pelaajalla on oltava vakuutus. Se kattaa joukkueen harjoituksissa, otteluissa, ottelumatkoilla yms. tilaisuuksissa sattuneet tapaturmat. Pelaaja tarvitsee pelaajalisenssin silloin, kun hän on mukana SPL:n ja sen piirien organisoimassa jalkapallotoiminnassa. Vakuutuksen jalisenssin voimassaolosta vastaavat pelaajan vanhemmat.

Säärisuojat ovat pakolliset jokaiselle pelaajalle, sekä harjoituksissa että otteluissa. Vakuutus ei korvaa jalkavammoja, jotka aiheutuvat ilman säärisuojia pelaaville.

Jokaisella pelaajalla tulee olla oma, oikean kokoinen pallo.

Pelaaja joka edustaa TUS käyttää ottelutapahtumissa pelipaitaa, sortseja ja sukkia seuran väreissä. Sortsit ja sukat jokainen hankkii itse. Pelipaita on seuran omaisuutta ja sitä saa käyttää ainoastaan otteluissa. Kentän ulkopuolella haluamme esiintyä yhtenäisissä asusteissa, joten suositeltavaa olisi että jokainen pelaaja hankkii seuran asut ja laukut.                                                 

Pelaaja joka edustaa TUS esiintyy urheilullisesti eikä kiusaa.   

Vanhempana/huoltajana 

Vanhemmat ovat erittäin tervetulleita mukaan joukkueen toimintaan. 

Vanhemmat ja huoltajat tulee antaa valmentajille ja pelaajille työrauhaa harjoitus- ja ottelutapahtumissa. Tekninen alue kuuluu ainoastaan pelaajille, valmentajille, toimihenkilöille ja joukkueenjohtajille. Muu yleisö asettuu katsomoon/kentän toiselle puolelle. 

Ikäluokan toimintaan, harjoitteluun ja pelaamiseen liittyvät epäselvyydet ja erimielisyydet tulee aina ensin pyrkiä selvittämään keskusteluin ikäluokan omassa piirissä, kuitenkin harjoitusten ja ottelutapahtumien ulkopuolella. Kaikilla vanhemmilla on oikeus ja velvollisuus rakentavalla tavalla puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin ja huomautuksia on käsiteltävä positiivisessa hengessä. Jos ongelmia ei pystytä ratkaisemaan ikäluokan sisällä, otetaan yhteyttä junioripäälikköön ja tarvittaessa jalkapallojaostoon. 

Epäkohdista tai erimielisyyksistä ei puhuta sosiaalisessa mediassa!  

Valmentajana ja joukkueenjohtajana 

Valmentajan ja joukkueenjohtajan tehtäviin kuuluu:
- Pelaajaluetteloiden ylläpito.
- Tiedottaa kaikkia joukkueen pelaajia asioista jotka koskevat joukkkueen ja seuran toimintaa.
- Huolehtia käytännön asioista ottelu- ja harjoitustapahtumissa. Joukkueenjohtajan tehtävät voi jakaa useammalle
  henkilölle.
- Varmistaa että myös Teerijärven ulkopuolella asuvat pelaajat maksavat jäsenmaksun.